Wina gronowe

ARENI CZERWONE WYTRAWNE (WOSK)


Areni czerwone wytrawne jest wyprodukowane z odmiany winogron Areni, zbieranych w armeńskiej prowincji Vayots Dzor. W pełni zbalansowane, zawierające intensywny aromat jeżyn, morwy oraz nuty pieprzu.

Poj. 0,75l

ARENI CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron Areni, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

ARENI CZERWONE PÓŁWYTRAWNE


Wino Areni półwytrawne posiada  odważną strukturę z bogatą nutą owocową dojrzałej śliwy i jeżyn. Posiada słodki i miękki posmak.

Poj. 0,75l

ARENI CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Areni, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serem. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

CZERWONE PÓŁWYTRAWNE


Wino czerwony półwytrawne jest dobrze zbudowane z intensywnymi nutami wiśni, śliwki z nutą przypraw.

Poj. 0,75l

CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunków winogron Nerkeni, Karmrajut i Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

BIAŁE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje delikatnie słomianym kolorem ze złotymi odblaskami. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością.

Poj. 0,75l

BIAŁE PÓŁWYTRAWNE


Wino białe półwytrawne jest wyjątkowo dobrze zbalansowane. Zawiera nuty tropikalnych cytrusów.

Poj. 0,75l

BIAŁE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje świetlisto-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Poj. 0,75l

SAPERAVI CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

SAPERAVI CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

MUSKAT BIAŁE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Muskat, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje jasno-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.




ARENI CZERWONE WYTRAWNE (WOSK)


Areni czerwone wytrawne jest wyprodukowane z odmiany winogron Areni, zbieranych w armeńskiej prowincji Vayots Dzor. W pełni zbalansowane, zawierające intensywny aromat jeżyn, morwy oraz nuty pieprzu.

Poj. 0,75l

ARENI CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron Areni, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

ARENI CZERWONE PÓŁWYTRAWNE


Wino Areni półwytrawne posiada  odważną strukturę z bogatą nutą owocową dojrzałej śliwy i jeżyn. Posiada słodki i miękki posmak.

Poj. 0,75l

ARENI CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Areni, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serem. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

CZERWONE PÓŁWYTRAWNE


Wino czerwony półwytrawne jest dobrze zbudowane z intensywnymi nutami wiśni, śliwki z nutą przypraw.

Poj. 0,75l

CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunków winogron Nerkeni, Karmrajut i Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

BIAŁE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje delikatnie słomianym kolorem ze złotymi odblaskami. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością.

Poj. 0,75l

BIAŁE PÓŁWYTRAWNE


Wino białe półwytrawne jest wyjątkowo dobrze zbalansowane. Zawiera nuty tropikalnych cytrusów.

Poj. 0,75l

BIAŁE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje świetlisto-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Poj. 0,75l

SAPERAVI CZERWONE WYTRAWNE


Przygotowane z gatunku winogron Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

SAPERAVI CZERWONE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

MUSKAT BIAŁE PÓŁSŁODKIE


Przygotowane z gatunku winogron Muskat, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje jasno-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.