Wina Matevosyan

Wino Z Owocu Granatu – Półwytrawne – „Matevosyan”


Alc 9-11%, cukier 5-25%,
Temperatura serwowania + 12 ° C, temperatura przechowywania + 15 ° C
Półwytrawne wino z granatów, w kolorze bordowym, przyjemnie cierpkie i aromatyczne w nosie. Podniebienie jest owocowe i ostrzejsze niż w przypadku win winogronowych. Garbniki są po miękkiej stronie. Posmak to długotrwała bujna jagoda i granat z delikatnymi nutami czekolady. Polecany do miękkich serów, potraw z drobiu i deserów

Wino Z Owocu Granatu – Półsłodkie – „Matevosyan”


Alc 9-10%, cukier 30-50%,
Temperatura serwowania + 12 ° C, temperatura przechowywania + 15 ° C
Wino półsłodkie z granatu, kasztanowe, przyjemnie cierpkie i aromatyczne w nosie. Podniebienie jest owocowe i ostrzejsze niż w przypadku win winogronowych. Garbniki są po miękkiej stronie. Posmak to długotrwała bujna jagoda i granat z delikatnymi nutami czekolady. Polecany do miękkich serów, potraw z drobiu i deserów

Wino ARENI – Wytrawne – „Matevosyan”


Alc 12%
Temperatura serwowania 15 ° C
Temperatura przechowywania 18 ° C
Wino wytrawne, czerwone z endemicznej odmiany winogron uprawianych w górzystym regionie Vayots Dzor w Armenii. Areni dry ma wyraźny szkarłatno-czerwony kolor, daje natychmiastowe poczucie ziemi w nosie, gorycz i agresywność na podniebieniu. Nieznaczne nuty kantalupa i orzecha włoskiego utrzymują się w średnio-trwałym posmaku. Świetny dodatek do sera Roquefort, potraw warzywnych i mięsnych

Wino ARENI – Półwytrawne – „Matevosyan”


Alc 9-11%
Cukier 5-25%
Temperatura serwowania 13 ° C
Temperatura przechowywania 15 ° C
Czerwone półwytrawne wino z ormiańskiej endemicznej odmiany winogron Areni, która rośnie w jednym z górzystych regionów Armenii Vayots Dzor. Półwytrawne wino Areni ma czysto szkarłatno-czerwony kolor z porowatym smakiem, smak jest delikatny i lekki. Posmak przypomina orzech włoski i czekoladę. To półwytrawne, lekkie wino o żywym charakterze. Można go podawać osobno. Jak również w połączeniu z różnymi głównymi daniami.

Wino ARENI – Półsłodkie – „Matevosyan”


Alc 9-10%
Cukier 30–60%
Temperatura serwowania 12 ° C
Temperatura przechowywania 15 ° C
Czerwone półsłodkie wino z ormiańskiej endemicznej odmiany winogron Areni, która rośnie w jednym z górzystych regionów Armenii Vayots Dzor. Półsłodkie wino Areni ma czysto szkarłatno-czerwony kolor, o porowatym smaku, smak jest delikatny i lekki. Posmak przypomina orzech włoski i czekoladę. Jest to półsłodkie, lekkie wino o żywym charakterze. Można go podawać osobno. Jak również w połączeniu z różnymi głównymi daniami.

Wino KHARJI – Białe Wytrawne – „Matevosyan”


Alc 12-13%
Temperatura serwowania 15 ° C
Temperatura przechowywania 18 ° C
Wino wytrawne białe z endemicznej odmiany winogron uprawianych w górzystym regionie Vayots Dzor w Armenii. Kharji dry ma wyraźny szkarłatno-biały kolor, daje natychmiastowe poczucie ziemi w nosie, gorycz i agresywność na podniebieniu. Lekkie nuty kantalupa i orzecha włoskiego utrzymują się w średnio-trwałym posmaku. Świetny dodatek do sera Roquefort, potraw warzywnych i mięsnych

Wino Z Owocu Granatu – Półwytrawne – „Matevosyan”


Alc 9-11%, cukier 5-25%,
Temperatura serwowania + 12 ° C, temperatura przechowywania + 15 ° C
Półwytrawne wino z granatów, w kolorze bordowym, przyjemnie cierpkie i aromatyczne w nosie. Podniebienie jest owocowe i ostrzejsze niż w przypadku win winogronowych. Garbniki są po miękkiej stronie. Posmak to długotrwała bujna jagoda i granat z delikatnymi nutami czekolady. Polecany do miękkich serów, potraw z drobiu i deserów

Wino Z Owocu Granatu – Półsłodkie – „Matevosyan”


Alc 9-10%, cukier 30-50%,
Temperatura serwowania + 12 ° C, temperatura przechowywania + 15 ° C
Wino półsłodkie z granatu, kasztanowe, przyjemnie cierpkie i aromatyczne w nosie. Podniebienie jest owocowe i ostrzejsze niż w przypadku win winogronowych. Garbniki są po miękkiej stronie. Posmak to długotrwała bujna jagoda i granat z delikatnymi nutami czekolady. Polecany do miękkich serów, potraw z drobiu i deserów

Wino ARENI – Wytrawne – „Matevosyan”


Alc 12%
Temperatura serwowania 15 ° C
Temperatura przechowywania 18 ° C
Wino wytrawne, czerwone z endemicznej odmiany winogron uprawianych w górzystym regionie Vayots Dzor w Armenii. Areni dry ma wyraźny szkarłatno-czerwony kolor, daje natychmiastowe poczucie ziemi w nosie, gorycz i agresywność na podniebieniu. Nieznaczne nuty kantalupa i orzecha włoskiego utrzymują się w średnio-trwałym posmaku. Świetny dodatek do sera Roquefort, potraw warzywnych i mięsnych

Wino ARENI – Półwytrawne – „Matevosyan”


Alc 9-11%
Cukier 5-25%
Temperatura serwowania 13 ° C
Temperatura przechowywania 15 ° C
Czerwone półwytrawne wino z ormiańskiej endemicznej odmiany winogron Areni, która rośnie w jednym z górzystych regionów Armenii Vayots Dzor. Półwytrawne wino Areni ma czysto szkarłatno-czerwony kolor z porowatym smakiem, smak jest delikatny i lekki. Posmak przypomina orzech włoski i czekoladę. To półwytrawne, lekkie wino o żywym charakterze. Można go podawać osobno. Jak również w połączeniu z różnymi głównymi daniami.

Wino ARENI – Półsłodkie – „Matevosyan”


Alc 9-10%
Cukier 30–60%
Temperatura serwowania 12 ° C
Temperatura przechowywania 15 ° C
Czerwone półsłodkie wino z ormiańskiej endemicznej odmiany winogron Areni, która rośnie w jednym z górzystych regionów Armenii Vayots Dzor. Półsłodkie wino Areni ma czysto szkarłatno-czerwony kolor, o porowatym smaku, smak jest delikatny i lekki. Posmak przypomina orzech włoski i czekoladę. Jest to półsłodkie, lekkie wino o żywym charakterze. Można go podawać osobno. Jak również w połączeniu z różnymi głównymi daniami.

Wino KHARJI – Białe Wytrawne – „Matevosyan”


Alc 12-13%
Temperatura serwowania 15 ° C
Temperatura przechowywania 18 ° C
Wino wytrawne białe z endemicznej odmiany winogron uprawianych w górzystym regionie Vayots Dzor w Armenii. Kharji dry ma wyraźny szkarłatno-biały kolor, daje natychmiastowe poczucie ziemi w nosie, gorycz i agresywność na podniebieniu. Lekkie nuty kantalupa i orzecha włoskiego utrzymują się w średnio-trwałym posmaku. Świetny dodatek do sera Roquefort, potraw warzywnych i mięsnych