Noyan Tapan

Wino czerwone PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunków winogron Nerkeni, Karmrajut i Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

Wino białe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje świetlisto-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Wino Saperavi czerwone PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunku winogron Saperavi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

Wino Muskat białe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunku winogron Muskat, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje jasno-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Wino dereniowe (owocowe) różowe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Dereniowe wino, z charakterystycznym świeżym aromatem ormiańskiej dereni.
Kolor nasycony, różowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, lekką cierpkością derenia.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.

Wino czerwone PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunków winogron Nerkeni, Karmrajut i Saperawi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino posiada jasny granatowy kolor, aromat jest zdominowany przez dojrzałe czerwone owoce. Smak jest nasycony, pełny soczystymi garbnikami i odcieniami przypraw. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

Wino białe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunków winogron Kangun i Rkaciteli, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje świetlisto-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Wino Saperavi czerwone PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunku winogron Saperavi, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino ma nasycony czerwony kolor z rubinowym połyskiem. Aromat zawiera wyraźną paletę owocowych smaków. Smak nasycony, pełny z przyjemną cierpkością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskami i serami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.

Wino Muskat białe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Przygotowane z gatunku winogron Muskat, rosnącej w prowincji Armavir w Dolinie Araratu w Armenii. Wino emanuje jasno-słomianym kolorem. W aromacie można wyczuć nutę białych polnych kwiatów. Smak zbalansowany z owocową świeżością. Jakość świetna dla aperitif w akompaniamencie owoców morza. Rekomenduje się podawać w temperaturze 8-10 °C.

Wino dereniowe (owocowe) różowe PÓŁSŁODKIE - Noyan Tapan


Dereniowe wino, z charakterystycznym świeżym aromatem ormiańskiej dereni.
Kolor nasycony, różowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, lekką cierpkością derenia.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.