Granatowe wino z przyjemnie cierpkim i pachnącym aromatem świeżego granata.
Smak owocowy, ostry, słodkawy. Posmak orzechowy, gęsty, długotrwały.
Nasycony czerwono-brązowy kolor z odcieniami ciemnego złota i skórki dojrzałego granatu. Konsystencja wyróżnia się swoją gęstością oraz gustownością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskamim, serami i deserami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.
Wino półwytrawne z owocu granata jest wyjątkowo dobrze zbalansowane. Aromat pełnego owocu oraz bursztynowy odcień.
Poj.0,75l
Dereniowe wino, z charakterystycznym świeżym aromatem ormiańskiej dereni.
Kolor nasycony, różowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, lekką cierpkością derenia.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Jeżynowe wino, z charakterystycznym aromatem ormiańskiej jeżyny.
Kolor nasycony, ciemno-czerwony. Smak owocowy, harmonijny, z lekką cierpkością jeżyny.
Posmak mocny, soczysty i długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Wiśniowe wino, z charakterystycznym aromatem ormiańskiej wiśni.
Kolor nasycony, ciemno-bordowy. Smak owocowy, ostro-słodki, z lekką cierpkością wiśni.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Śliwkowe wino, z naturalnym aromatem dojrzałej ormiańskiej czarnej śliwy.
Kolor nasycony, bordowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, z przyjemną naturalnie odczuwalną cierpkością nasion śliwek.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Malinowe wino, świeżym aromatem dojrzałej ormiańskiej truskawki. Kolor nasycony, różowy z ciemno-fiołkowym połyskiem. Smak owocowy, słodki, harmonijny, z lekką cierpkością maliny.
Posmak lekki, elegancki, krótkotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Truskawkowe wino, z charakterystycznym bogatym i świeżym aromatem ormiańskiej truskawki. Kolor nasycony, jasno-różowy. Smak owocowy, harmonijny, z lekką cierpkością truskawki.
Posmak lekki, elegancki, krótkotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Pigwowe wino, z miękkimi aromatami dojrzałych ormiańskich pigw. Kolor błyszczący słoneczno-złoty. Smak owocowy, harmonijny, z unikalną cierpkością pigwy.
Posmak owocowy, z kwiecistą nutą. Wspaniale komponuje się z potrawami z białego mięsa mlecznymi deserami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 14-16 °C.
Granatowe wino z przyjemnie cierpkim i pachnącym aromatem świeżego granata.
Smak owocowy, ostry, słodkawy. Posmak orzechowy, gęsty, długotrwały.
Nasycony czerwono-brązowy kolor z odcieniami ciemnego złota i skórki dojrzałego granatu. Konsystencja wyróżnia się swoją gęstością oraz gustownością. Wspaniale komponuje się z mięsnymi potrawami, przygotowanymi na grillu, mięsnymi zakąskamim, serami i deserami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 17-18 °C.
Wino półwytrawne z owocu granata jest wyjątkowo dobrze zbalansowane. Aromat pełnego owocu oraz bursztynowy odcień.
Poj.0,75l
Dereniowe wino, z charakterystycznym świeżym aromatem ormiańskiej dereni.
Kolor nasycony, różowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, lekką cierpkością derenia.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Jeżynowe wino, z charakterystycznym aromatem ormiańskiej jeżyny.
Kolor nasycony, ciemno-czerwony. Smak owocowy, harmonijny, z lekką cierpkością jeżyny.
Posmak mocny, soczysty i długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Wiśniowe wino, z charakterystycznym aromatem ormiańskiej wiśni.
Kolor nasycony, ciemno-bordowy. Smak owocowy, ostro-słodki, z lekką cierpkością wiśni.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Śliwkowe wino, z naturalnym aromatem dojrzałej ormiańskiej czarnej śliwy.
Kolor nasycony, bordowy. Smak owocowy, słodki, harmonijny, z przyjemną naturalnie odczuwalną cierpkością nasion śliwek.
Posmak mocny, soczysty, długotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Malinowe wino, świeżym aromatem dojrzałej ormiańskiej truskawki. Kolor nasycony, różowy z ciemno-fiołkowym połyskiem. Smak owocowy, słodki, harmonijny, z lekką cierpkością maliny.
Posmak lekki, elegancki, krótkotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Truskawkowe wino, z charakterystycznym bogatym i świeżym aromatem ormiańskiej truskawki. Kolor nasycony, jasno-różowy. Smak owocowy, harmonijny, z lekką cierpkością truskawki.
Posmak lekki, elegancki, krótkotrwały. Wspaniale komponuje się z serami, ostrymi potrawami i deserami z lekką kwaśnością. Rekomenduje się podawać w temperaturze 15-18 °C.
Pigwowe wino, z miękkimi aromatami dojrzałych ormiańskich pigw. Kolor błyszczący słoneczno-złoty. Smak owocowy, harmonijny, z unikalną cierpkością pigwy.
Posmak owocowy, z kwiecistą nutą. Wspaniale komponuje się z potrawami z białego mięsa mlecznymi deserami. Rekomenduje się podawać w temperaturze 14-16 °C.